Rólunk

Zsanett gyerekkorában egy világtérképes íróasztal védőt kapott, Ábel egy kis asztali földgömböt. Kedves szülők! Ezek után jól gondoljátok meg, mit adtok a gyereknek ajándékba... ugyanis

október 15-én hat hónapos világkörüli útra indulunk. 
Hozzá kell tenni, a világkörüli út ötletében nagy szerepe volt Harkányi Árpinak és Zárug Zitának is (a 360 fok bringa blog szerzőinek, akik négy év alatt nászútként körbebicajozták a világot). Minket idén februárban egy előadás során ragadtak magukkal, elültetve a fülünkben a bogarat, ami pár hónap alatt részletes tervvé nőtte ki magát. Ezúton is köszönet nekik, aki pedig esetleg el szeretne menni egy előadásukra, az vigyázzon, mert veszélyes és ragályos gondolatokat terjesztenek! :)

Mindketten harmincas éveink elején járunk, relatíve jól kereső banki alkalmazottakként volt lehetőségünk félretenni annyi pénzt, hogy fél évre kiugorjunk a mókuskerékből. Zsanett otthagyta az állását (és lehet, hogy nem is tér vissza a pénzügyi szektorba), Ábel fizetés nélküli szabadsággal indítja az utat és ígéretet kapott, hogy visszatérhet mostani munkakörébe.

De mindez nem fontos: hat hónapos út a világ körül felbecsülhetetlen, minden másra pedig ott a Mastercard. (Amivel persze minden repjegyfoglalás jóval drágább, mint Visa-val, de erről később...)

Az utazást hátizsákos, de komfortos túrának tervezzük. Nem akarunk sátrazni, pályaudvaron/reptéren aludni... ugyanakkor luxusszálláson sem (sokat), mert úgy nem ismerjük meg a meglátogatott kultúrákat. Igényeinkhez és pénztárcánkhoz mérten optimalizálunk - ahogy tetszik. Couchsurfing / airbnb / hotelek és campervan kombinációja lesz az út, ahogy most elképzeljük. Nem vagyunk tapasztalatlan utazók, jártunk már Európán kívül többször is. Izraelt, Malajziát (Borneót), Szingapúrt, saját szervezésű úton, Guatemalát a Mirador szervezésben jártuk be - ezen kívül Európában tucatnyi országot ismertünk meg.


A (most) tervezett útvonal: 
Dubaj, Omán, India, Nepál, Vietnam, Laosz, Kambodzsa, Fülöp-szigetek, Ausztrália, Új-Zéland, Fiji, USA és Kuba

Sokan kérdezitek, hogy miért nem megyünk Japánba, Kínába... és mindenki felsorolja a kedvenc álomországát. Nos, fél év utazás olyan, mint egy éttermi degusztációs menü. Nem fér bele a teljes kínálat, a számunkra legízletesebbet tehetjük csak bele. Dél-Amerikát kicsit sajnáljuk, de a zika vírus miatt inkább máskor térünk vissza.
Mivel mindketten imádjuk a gasztronómiát, a jó kajákat, ezért nem is volt kérdés hogy ez a vonal is az utazás jelentős hozzávalója lesz. Így hát egy félig gasztro (és remélhetőleg főzős) blogot, félig egy kultúra megismerős, utazós blogot kaptok tőlünk. Innen a név: 


Kultitasting blog
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Zsanett és Ábel6 megjegyzés:

 1. Drukkolunk, hogy jól sikerüljön, és várjuk a következő bejegyzést :)

  VálaszTörlés
 2. Sikeres utazást kívánok, vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok! Alig vártam, hogy végre elinduljatok.Az izgalmas előkészületek után látom szerencsésen megérkeztetek az első állomásra. Minden jót kívánok az utazásotokhoz és kíváncsian várom a további információkat. Hajrá Fiatalok !! Üdv. Kaju 😎

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok! Alig vártam, hogy végre elinduljatok.Az izgalmas előkészületek után látom szerencsésen megérkeztetek az első állomásra. Minden jót kívánok az utazásotokhoz és kíváncsian várom a további információkat. Hajrá Fiatalok !! Üdv. Kaju 😎

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok, jó "látni" Titeket, mulassatok jól:-) Egy jó night shift után élmény olvasni az aktuális bejegyzést:) Puszka M

  VálaszTörlés